top of page

 

ARZU SENEL 

 

 Architect Arzu Senel werkte in Londen aan prestigieuze projecten bij toonaangevende bureaus waaronder Rafael Vinoly Architects en SOM architects. In 2010 vestigde ze in Nederland haar eigen bureau waarmee ze inmiddels een breed scala aan nieuwbouw, transformatie en interieurprojecten heeft gerealiseerd. Daarnaast werkt ze aan restauratieprojecten waaronder een rijksmonument in Rotterdam dat voor het verduurzamen is gesubsidieerd door het ministerie van OCW. 

Er worden door Arzu en haar team modernistische, hedendaagse gebouwen gerealiseerd met veel daglicht toetreding en zichtlijnen. Het gebruik van eerlijke materialen zoals glas, aluminium en beton zijn kenmerkend voor haar werk. De relatie die het gebouw met de omgeving aangaat, openheid en functionaliteit zijn kernwoorden. Ander belangrijk aspect is comfort. Tijdens het ontwerpproces wordt er dan ook al nagedacht over het interieurontwerp.

Arzu: ‘Ik ben altijd opzoek naar hedendaagse interpretaties van oude typologieën en zoek naar concepten die kracht uitstralen en een bredere boodschap afgeven. Ik werk nauw samen met opdrachtgevers en heb een flexibele houding die verder gaat dan het maken van een ontwerp en de uitwerking ervan. Ik probeer altijd iets extra’s toe te voegen om met een frisse blik buiten het vanzelfsprekende op zoek te gaan naar het onbekende. Door middel van realistische 3D-visualisaties kunnen opdrachtgevers al in een vroeg stadium mee denken over alle vraagstukken die nodig zijn om een goed, betaalbaar gebouw te ontwerpen. Duurzaamheid is nu en in de toekomst een belangrijk issue. Opdrachtgevers worden daarover dan ook al in een vroeg stadium geadviseerd.

 

Er kan altijd een offerte opgevraagd worden, het eerste gesprek is kosteloos. Prijzen verschillen per project en tot welke fase uitgewerkt.’

IMG_9663_edited.jpg

 

BNA ARCHITECT, Arzu Senel, Msc. 

bottom of page